Інформаційна система логістики для вантажних автомобільних перевезень - Воробйов, Юрій Романович; Vorobiov, Yurii Romanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
В умовах глобалізації та динамічного розвитку ринку вантажних автомобільних перевезень зростає потреба в ефективних інструментах управління та оптимізації логістичних процесів. Інформаційні системи логістики стають ключовим фактором успіху для транспортних компаній, дозволяючи їм підвищити рівень обслуговування клієнтів, знизити витрати та мінімізувати ризики. Сучасний світ динамічно розвивається, що веде до зростання потреб у логістичних послугах. Глобалізація економіки, розвиток електронної комерції та жорстка конкуренція на ринку вантажних перевезень роблять оптимізацію логістичних процесів не просто бажанням, а гострою необхідністю. Традиційні методи управління логістикою вже не відповідають вимогам часу. Інформаційні системи логістики стають ключовим фактором успіху для транспортних компаній, дозволяючи їм значно підвищити ефективність своєї роботи. Було здійснено системний аналіз інформаційної системи для вантажних транспортних перевезень, це дозволило провести комплексний аналіз об’єкту дослідження. Було створено дерево цілей яке допомогло визначити основні цілі та під цілі створеного проекту для подальшого його застосування в реалізації проекту. В результаті попередніх досліджень та написання дипломної роботи була створена інформаційна система для вантажних транспортних перевезень з метою підвищення ефективності управління транспортно-логістичними процесами. Об'єкт дослідження - це логістичні процеси у сфері вантажних автомобільних перевезень, які включають у себе всі аспекти управління вантажами, від їх підготовки до відправлення до моменту доставки. Предмет дослідження - це саме підвищення ефективності перевезень шляхом створення та впровадження інформаційної системи, яка спрямована на оптимізацію цих логістичних процесів. Мета дослідження : розробка та впровадження інформаційної системи логістики для підвищення ефективності управління транспортно-логістичними процесами , покращенню контролю над процесами , зниження витрат на утримання автопарку , оптимізацію використання ресурсів , а також підвищення конкурентоспроможності на ринку.

In the context of globalisation and the dynamic development of the road freight market, there is a growing need for effective tools to manage and optimise logistics processes. Logistics information systems are becoming a key success factor for transport companies, enabling them to improve customer service, reduce costs and minimise risks. The modern world is developing dynamically, leading to a growing demand for logistics services. The globalisation of the economy, the development of e-commerce and fierce competition in the freight market make optimisation of logistics processes not just a desire but an urgent necessity. Traditional methods of logistics management no longer meet the demands of the times. Logistics information systems are becoming a key success factor for transport companies, enabling them to significantly improve their efficiency. A systematic analysis of the information system for freight transport was carried out, which allowed for a comprehensive analysis of the research object. A goal tree was created to help identify the main goals and sub-goals of the project for its further application in the project implementation. As a result of previous research and writing his thesis, he created an information system for freight transport to improve the efficiency of transport and logistics management. The object of research is logistics processes in the field of road freight transport, which include all aspects of cargo management, from its preparation for shipment to delivery. The subject of the study is to increase the efficiency of transportation by creating and implementing an information system aimed at optimising these logistics processes. The purpose of the study is to develop and implement a logistics information system to increase the efficiency of transport and logistics management, improve control over processes, reduce the cost of maintaining the vehicle fleet, optimise the use of resources, and increase competitiveness in the market.
Logistics information system for road freight transportation
Keywords: 6.126.00.01; – інформаційна система; логістика; ефективність; перевезення; продуктивність; вантажні автомобільні перевезення. 1. Environmental Protection Agency (EPA)/ "Reducing Greenhouse Gas Emissions from Freight Transportation"/ https://www.epa.gov/system/files/documents/2023-06/420f23016.pdf 2. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA)/ "The Impact of Logistics Information Systems on Truck Safety"/ https://www.nhtsa.gov/research 3. Gartner Research / "The Impact of Logistics Information Systems on Supply Chain Costs" / https://www.gartner.com/en/products; - information system; logistics; efficiency; transportation; productivity; road freight transport. 1. Environmental Protection Agency (EPA)/ "Reducing Greenhouse Gas Emissions from Freight Transportation"/ https://www.epa.gov/system/files/documents/2023-06/420f23016.pdf 2. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) / "The Impact of Logistics Information Systems on Truck Safety" / https://www.nhtsa.gov/research 3. Gartner Research / "The Impact of Logistics Information Systems on Supply Chain Costs" / https://www.gartner.com/en/products