Автоматичне реферування текстів - Куделько, Зоя (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
У даній роботі йдеться про проблеми та методи автоматичного реферування текстів. Описується метод структурно-семантичного реферування тексту. Мого головними параметрами с: функціональна вага речень, функціональна вага слова, лінійний коефіцієнт. Механізм реферування показано на економічному тексті.

This article highlights the problems and methods of the automatic text abstracting. The method of the structural-semantic abstracting of the text is described. The main parameters of it are functional value of the text, functional value of the word, linear coefficient. The abstracting mechanism is shown on the marketing text.