Морфологія і властивості поліпропіленових композитів з металовмісним полімер-силікатним наповнювачем - Масюк, А. С.; Тарнавський, А. Б.; Левицький, В. Є.; Masyuk, A. S.; Tarnavskyi, A. B.; Levytskyi, V. E. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
На основі рентгеноструктурного аналізу встановлено вплив Ni-вмісного модифі- кованого полівініловим спиртом полімер-силікатного наповнювача на структуру (ступінь кристалічності, усереднений розмір кристалітів) розроблених термопластичних композитів на основі поліпропілену. Виявлено, що введення полімер-силікатного наповнювача сприяє зростанню фізико-механічних (поверхнева твердість, міцність під час розривання, модуль пружності, модуль високоеластичності) та теплофізичних (теплостійкість за Віка, коефіцієнт лінійного теплового розширення) властивостей поліпропіленових композитів.

The effect of Ni-containing modified by polyvinyl alcohol polymer-silicate filler on the structure (degree of crystallinity, crystallite size average) of developed thermoplastic composites based on polypropylene based on X-ray diffraction analysis has been determined. The increased of physico-mechanical (surface hardness, strength at breaking, elastic modulus, high elasticity modulus) and thermo-physical (Vicat softening point, coefficient of linear thermal expansion) properties of polypropylene composites due to introduction of polymer-silicate filler has been established.
The morphology and properties of polypropylene composites with metal-containing polymer-silicate filler
Keywords: Ni-вмісний полімер-силікатний наповнювач; композит; поліпропілен; полівініловий спирт; Ni-containing polymer-silicate filler; composite; polypropylene; polyvinyl alcohol; 678.742.3