Організація технічного обслуговування дизель-поїздів ДПКр - Торговець, Віталій Олексійович; Torhovets, Vitalii Oleksiiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Мета технічного обслуговування — запобігання виникненню несправностей обладнання, забезпечення його надійної, безперебійної експлуатації, гарантування безпеки руху поїздів та підтримання санітарно-гігієнічного стану внутрішніх приміщень і агрегатів. Додатково обслуговування спрямоване на підвищення рівня сервісу для пасажирів під час перевезень. У межах даної роботи: ? здійснено технічний огляд конструкції дизель-поїздів серії ДПКр, визначено їх призначення, технічні параметри, склад вагонів та особливості головного силового обладнання; ? визначено ключові вимоги до організації технічного обслуговування цих поїздів, включно з положеннями щодо ведення обліку, заходів безпеки, зберігання комплектуючих та матеріалів; ? проведено аналіз і деталізацію процедур ТО-2 та ТО-3, включно з переліком робіт, необхідних запасних частин, матеріалів, персоналу, інструментів і приладів; ? здійснено розрахунок фондy робочого часу для відповідного цеху, що обслуговує дизель-поїзди; ? розглянуто питання охорони праці, ідентифіковано виробничі небезпеки, проаналізовано причини травматизму.

The purpose of technical maintenance is to prevent equipment malfunctions, ensure its reliable, uninterrupted operation, guarantee the safety of train traffic and maintain the sanitary and hygienic condition of internal premises and units. Additionally, maintenance is aimed at improving the level of service for passengers during transportation. Within the framework of this work: • a technical inspection of the design of DPKr series diesel trains was carried out, their purpose, technical parameters, composition of cars and features of the main power equipment were determined; • key requirements for the organization of technical maintenance of these trains were determined, including provisions for record-keeping, safety measures, storage of components and materials; • the analysis and detailing of the TO-2 and TO-3 procedures was carried out, including a list of works, necessary spare parts, materials, personnel, tools and devices; • the calculation of the working time fund for the relevant shop servicing diesel trains was carried out; • the issue of labor protection was considered, industrial hazards were identified, and the causes of injuries were analyzed.
Organization of technical maintenance of DPKr diesel trains
Keywords: 6.273.00.02; дизель-поїзд ДПКр-3; вагон; моторвагонне депо; конструкція; система; технічне обслуговування; роботи; запасні частини; матеріали; обладнання; diesel train DPKr-3; wagon; motor wagon depot; structure; system; maintenance; works; spare parts; materials; equipment