Utilization of cable screen earthing current for detection and location of earth faults in medium voltage networks - Ловчовскі, Кшиштоф; Лоренц, Юзеф; Черняк, Маґдалена; Заводняк, Юзеф; Łowczowski, Krzysztof; Lorenc, Józef; Czerniak, Magdalena; Zawodniak, Józef (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
У статті представлені питання, пов’язані з виявленням та локалізацією замикань на землю у мережах середньої напруги (СН). Приділено увагу кабельним та кабельно-повітряним лініям. Представлено значення критерію – струм заземлення екрану кабелю. Описано спосіб використання струму заземлення екрану кабелю для виявлення та локалізації замикань на землю. У наступній частині статті представлено результати імітаційних досліджень для різних варіантів замикань на землю в кабельних та кабельно-повітряних лініях. Представлені залежності є основою розробленого алгоритму виявлення та локалізації замикань на землю. Теоретичні розрахунки були підтверджені експериментом, проведеним у мережі СН.

The paper presents issues related with detection and location of earth faults in medium voltage (MV) networks. Attention is paid on cable and cable-overhead lines. The criterion value – cable screen earthing current is presented. Afterwards, the method of utilization of the cable screen earthing current for detection and location of earth faults is described. The next part of the paper presents the results of simulation research for different variants of earth faults in cable and cable-overhead lines. The presented relations are the basis of the developed algorithm of detection and localization of earth faults. The presented considerations were confirmed by an experiment performed in the MV network.
Використання струму заземлення екрану кабелю для виявлення та локалізації замикань на землю у мережах середньої напруги
Keywords: замикання на землю; мережа середньої напруги; реле захисту; місце замикання на землю; екран кабелю; earth faults; medium voltage network; protection relay; earth fault location; cable screen