Cпіввідношення гуманності та дієвості заходів впливу, що застосовуються до неповнолітніх - Ортинська, Н. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглянуто особливості адміністративної відповідальності неповнолітніх. Особливу увагу сконцентровано на аспектах співвідношення гуманності та дієвості заходів впливу, що застосовуються до неповнолітніх. Доводиться необхідність індивідуального підходу під час призначення засобу впливу, врахування суб’єктивних чинників та зовнішнього середовища, в якому перебуває неповнолітній. Рассмотрены особенности административной ответственности несовершеннолетних. Особое внимание сконцентрировано на аспектах соотношения гуманности и действенности мер воздействия, применяемых к несовершеннолетним. Доказывается необходимость индивидуального подхода при назначении средства воздействия, учет субъективных факторов и внешней среды, в которой находится несовершеннолетний. The article deals with the features of the administrative responsibility of minors. Particular attention is focused on the aspects of correlation of humanity and effectiveness of the measures applicable to minors. The necessity of individual approach in appointing the means of influence is stressed, as well as consideration of subjective factors and external environment, which minors are exposed to.
Соотношение гуманности и действенности мер воздействия, применяемых к несовершеннолетним
Сorrelation of humanity and effectiveness of measures applicable tominors
Keywords: неповнолітні; відповідальність; заходи впливу; гуманність; правопорушення; несовершеннолетние; ответственность; меры воздействия; гуманность; правонарушения; minors; liability; sanctions; humanity; violations