Аналізування інноваційної діяльності підприємств цементної галузі України: становище і проблеми - Юринець, О. В.; Федорів, М. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто рівень інноваційної активності галузі виробництва цементу та інших будівельних матеріалів, досліджено основні проблеми підприємств цементної галузі та напрями її модернізації. Особливу увагу у статті приділено питанню енергоефективності сфери виробництва цементу та дослідженню використовуваних заводами на сьогодні технологій та палива. Визначено найважливіші перешкоди на шляху до реалізації ключових інноваційних проектів, сформульовано рекомендації щодо фінансування цих проектів.

The level of innovative activity of cement and other build materials production industry, basic problems of enterprises of cement industry and directions of its modernization are considered in the article. The special place in the article is given to the question of energy efficiency in cement production and research of technologies and fuel in-use of factories for today. The main obstacles for realization of innovative projects, the row of recommendation in relation to financing of these projects are formulated.
Keywords: інновації; інноваційна активність; інноваційний розвиток; інноваційний процес; інноваційні технології; енергоефективність; innovations; innovative activity; innovative development; innovative process; innovative technology; energy efficiency; 330.341.1.