Гальваномагнітні пристрої для реакторів термоядерного синтезу: основні підходи. Огляд - Большакова, І. А.; Голяка, Р. Л.; Єрашок, В. Е.; Bolshakova, I. A.; Holyaka, R. L.; Yerashok, V. E. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Аналізуються проблеми вимірювання магнітного поля в реакторах термоядерного синтезу з магнітним утриманням плазми (типу ТОКАМАК). Показано, що нове покоління ректорів термоядерного синтезу потребуватиме апаратури для діагностики магнітного поля, яка відповідає критеріям довготривалої експлуатації в екстремальних умовах експлуатації. Розглянуто принципи побудови такої апаратури, нові конструкції інтегрованих перетворювачів, елементну базу схем обробки сигналу тощо. Наведено результати виконаних в кінці 2004 року експериментів з вимірювання магнітного поля в реакторі TORE SUPRA (Кадараш, Франція).

The problems of magnetic field measurement in nuclear fusion reactors (TOKAMAK type) with magnetic field plasma’s shape controlling are discussed. It shown that new generation of nuclear fusion reactors will demand the devices for magnetic field diagnostic which meet the long term exploitation in hard conditions. The approaches toward developing of this devices, as well as, new structure of integrated transducers and element base of signal processing are considered. The results of fulfilled in end 2004 year the experiments on magnetic field measurement in TORE SUPRA reactor /Cadarache, France/ are presented.
Galvanomagnetic instrumentation for nuclear fusion reactors: basic approaches. Survey
Keywords: 621.315