Програмна модель кодів Ріда – Соломона - Ваврук, Є. Я.; Попович, Б. Р.; Попович, Р. Б.; Vavruk, E.; Popovych, B.; Popovych, R. (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Розроблено програму для моделювання завадостійких кодів Ріда – Соломона на основі об’єктно-орієнтованої технології. Вхідними даними для системи є блоки байтів для передавання через канал зв’язку. В цих блоках можуть виникати помилки. Створена програма реалізує коди типу (255, 239) та (255, 223) для скінченного поля із 256 елементів GF(28) зі стандартними породжуючими багаточленами x8+x4+x3+x2+1 та x8+x7+x2+x+1. Крім того, передбачено можливість за необхідності додавати інші типи кодів та багаточлени, які породжують скінченне поле.

Software is designed for modeling of Reed – Solomon codes on a base of object-oriented technology. Input data for system are blocks of bytes for transmitting through communication channel, where errors can occur in the blocks. Designed program realizes codes of (255, 239) and (255, 223) type for finite field GF(28) with standard generating polynomials x8+x4+x3+x2+1 and x8+x7+x2+x+1. Moreover, a possibility is provided to add other types of codes and generating polynomials.
Program model of Reed – Solomon codes
Keywords: завадостійкий код; скінченне поле; процедура кодування; процедура декодування; error correcting code; finite field; encoding; decoding; 519.6; 004.77