Віртуальні лабораторні роботи як засіб активізації пізнавальної діяльності студента - Сусь, Б. Б.; Жарких, Ю. С.; Лисоченко, С. В.; Третяк, О. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Комп’ютерні демонстрації є важливим дидактичним засобом при вивченні фізики і пов’язаних з нею інженерних дисциплін. Їх впровадження здійснюється засобами симуляції фізичних процесів, з яких найбільш ефективним є поєднання анімації і відеозйомки реальних експериментів. В поданій роботі описана віртуальна лабораторна робота з фізики, що включає моделювання динаміки складних фізичних процесів. The computer demonstrations as important didactic means at study of engineering and physics in systems of electronic education can be introduced by the simulation of physical process by the means of animation and video of real experiment. In the described virtual lab dynamic modeling of complex physical processes is included.
Keywords: віртуальні лабораторні роботи; електронне навчання; пізнавальна діяльність; Virtual Labs; e-learning; cognitive activity