Алгоритм маршрутизації в безпровідних мережах з комірковою топологією - Парамуд, Я. С.; Іванців, Р. Б. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Розглянуто задачу маршрутизації трафіка в безпровідних коміркових радіомережах, особливості протоколів однорівневої та багаторівневої маршрутизації. Запропоновано вдосконалений алгоритм на основі застосування елементів ієрархічної маршрутизації та зведення структури зв'язків до деревоподібного представлення, який розширює функціональні можливості мережі.

The article depicts the problem of routing in wireless mesh networks and analizes the characteristics of existing routing protocols, both flat and multilevel. Author offers the improvement in routing algorithm by using the elements of hierarchical routing and presenting the network with a tree-like structure, which significantly extends the possibilities of wireless network.
Keywords: 681.3