Культурна спадщина – бренд туристичної України - Кудінова, І.; Терзі, С.; Kudinova, I.; Terzi, S. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Обґрунтовано важливість розвитку культурної спадщини як бренду туристичної України. Доведено, що Україна має великий потенціал для розвитку туризму на основі своєї культурної спадщини. Запропоновано способи вирішення проблем, що перешкоджають його ефективному розвитку. Наголошено, що основну увагу необхідно звернути на розроблення маркетингових стратегій, модернізацію туристичної інфраструктури, забезпечення якості послуг та її охорону. Запропоновано напрями, у разі втілення яких культурна спадщина може стати брендом туристичної України. Розроблено стратегію збереження та просування культурної спадщини України. Новизна цієї стратегії полягає в її інтегрованому підході до збереження та просування культурної спадщини в Україні. Вона враховує комплексні аспекти, зокрема соціокультурні, економічні та технологічні складові, надаючи можливість ефективно реагувати на виклики сучасності. Визначено актуальні проблеми та перспективи розвитку культурної спадщини як бренду сучасного розвитку сфери туризму в Україні.
Cultural heritage – the tourism brand of Ukraine
Keywords: культурна спадщина; цінності; традиції; бренд; Україна; туризм; cultural heritage; values; traditions; brand; Ukraine; tourism; L83; 338.246.88