Вбивство Ярослава Галана: істинні вбивці та політичні наслідки - Киричук, Ю. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Висвітлено дійсну роль Міністерства державної безпеки (МДБ) СРСР у вбивстві Я Галана. Чекісти фізично ліквідували відомого громадського діяча, який міг у подальшому вийти з-під партійної опіки. Одночасно каральні радянські органи отримали привід для посилення більшовицьких репресій на західнокраїнських землях. The article covers the real role of the Ministry of State Security (MGB) of the USSR in the murder of Yaroslav Halan. The agents of state security terminated wellklown public leader who allowed himself many thing which made those agents think that he could go oun of their control. Simultaneously Soviet security received a very good pretext for widening their persecute on system in Western Ukraine.