Громадянські права і свободи людини як основний критерій легітимності та конституційності державної влади - Ковальчук, Віталій; Kovalchuk, Vitaliy; Ковальчук, Виталий (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
З’ясовано сутність та природу громадянських (особистих) прав, забезпечення яких є основним критерієм легітимності державної влади. Реалізація громадянських прав, на думку автора, тісно пов’язана з політичними правами громадян, закріпленими в конституції.

The essence and nature of civil (personal) rights, securement of which is the main criterion for the legitimacy of state power is found. Implementation of civil rights, according to the author, is closely linked to the political rights of citizens enshrined in the Constitution.

Определена сущность и природа гражданских (личных) прав, обеспечение которых является главным критерием легитимности государственной власти. Реализация гражданских прав, по мнению автора, тесно взаимосвязана с политическими правами граждан, которые закреплены в конституции.
Civil rights and freedoms as the basic criterion for legitimacy and constitutionality of state power
Гражданские права и свободы человека как основной критерий легитимности и конституционности государственной власти
Keywords: легітимність влади; громадянські права і свободи; конституціоналізм; державна влада; політичні права; legitimacy of power; civil rights and freedoms; constitutionalism; state power; political rights; легитимность власти; гражданские права и свободы; конституционализм; государственная власть; политические права; 340.12