Розробка вебплатформи із створення анімаційних роликів для їх трансляції на телевізори та проектори - Стружак, Олександр Михайлович; Struzhak, Oleksandr Mykhailovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Ця магістерська робота присвячена розробці веб-платформи для створення анімаційних відео, призначених для трансляції на телевізорах та на проекторах. З розвитком цифрових технологій і зростаючим попитом на візуальний контент стає все більш важливим створювати інструменти, які можуть швидко і зручно створювати високоякісну анімацію для різних пристроїв. У цій роботі було проаналізовано найновіші веб-платформи для створення анімації та визначено їх основні переваги та недоліки. На основі цього аналізу були сформульовані вимоги до нової платформи, що забезпечують інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, широкий спектр функціональних можливостей і відповідність останнім стандартам відображення мультимедійного контенту. Розроблена веб-платформа базується на використанні передових технологій, таких як HTML5, CSS3 та JavaScript, а також інтерфейсних та серверних фреймворків (таких як React та Flask). Архітектура цієї платформи реалізована з урахуванням масштабованості та продуктивності, тому її можна ефективно використовувати як на персональних пристроях, так і в корпоративних середовищах. Особлива увага приділяється розробці функцій, що оптимізують анімацію, створену для відтворення на телевізорах і проекторах. Це включає підтримку різних форматів мультимедійних файлів, адаптацію до різної роздільної здатності екрана та мінімізацію затримок трансляції. Практична цінність розробки полягає в можливості її використання для створення рекламного контенту, навчальних матеріалів, презентацій та інших видів анімації. Крім того, запропонована платформа має потенціал для подальшого розвитку, включаючи інтеграцію з хмарними сервісами та автоматизацію процесу створення контенту.

This master's thesis focuses on the development of a web-based platform for creating animated videos intended for broadcasting on TVs and projectors. With the development of digital technologies and the growing demand for visual content, it is becoming increasingly important to create tools that can quickly and easily create high-quality animations for various devices. This paper analyzes the latest web-based animation creation platforms and identifies their main advantages and disadvantages. Based on this analysis, we formulated requirements for a new platform that provides an intuitive interface, a wide range of functionalities, and compliance with the latest standards for displaying multimedia content. The developed web platform is based on the use of advanced technologies such as HTML5, CSS3 and JavaScript, as well as front-end and back-end frameworks (such as React and Flask). The architecture of this platform is implemented with scalability and performance in mind, so it can be effectively used both on personal devices and in corporate environments. Special attention is paid to the development of features that optimize animations created for playback on TVs and projectors. This includes support for various media file formats, adaptation to different screen resolutions, and minimization of broadcast delays. The practical value of the development lies in the possibility of using it to create advertising content, training materials, presentations, etc.
Development of a web platform for creating animated videos to be broadcast on TVs and projectors
Keywords: 8.175.00.07