Розчинення полідисперсної твердої фази у газорідинному потоці - Атаманюк, В. М.; Симак, Д. М.; Данилюк, О. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Досліджено процес розчинення полідисперсної твердої фази у газорідинному потоці. Зокрема досліджено розчинення одинарних частинок K2SO4 у зваженому стані і визначено коефіцієнт масовіддачі β. Наведено схему експериментальної установки. Побудовано графічну залежність розподілу частинок за їх діаметром. Підтверджено незалежність коефіцієнта масовіддачі від діаметра частинок під час розчинення у газорідинному потоці. Виконано теоретичний розрахунок розчинення полідисперсної фази на основі кінетичної моделі процесу та порівняно з експериментальними даними. The article investigates dissolution polydisperse solid phase to gas-liquid flow. In particular, a study of single particle dissolution of K2SO4 in a suspension and determined masstransfer coefficient β was conducted. The scheme of the experimental setup is given. Built tracker distribution of particle diameter was built. Independence of masstransfer factor from the diameter of the particles during dissolution in the gas-liquid flow was confirmed. Theoretical calculation dissolution of polydisperse phase based on the kinetic process model was performed and compared with experimental data.
Dissolution of polydisperse solid phase in the gas-liquid flow
Keywords: розчинення; масовіддача; газорідинний потік; полідисперсна фаза; галургія; dissolution; masstransfer; gas-liquid flow; polydisperse phase; halurhiya