Чинники, що викликають екологічну кризу планети - Голець, Н. Ю.; Малик, Ю. О.; Захарко, Я. М.; Петрушка, І. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Стан довкілля сьогодні є несприятливим. Тому проблема збереження життя на Землі пов'язана не тільки з обсягом виробництва, але й з якістю довкілля. State of the environment today is unfavorable. Therefore the problem of preserving life on Earth is connected not only with the volume of production, but also the quality of the environment.
Keywords: екозабруднення; довкілля; гідросфера; ekopollution; environment; hydrosphere