Оцінка адекватності узагальненої нелінійної моделі тіла людини - Никонець, Л. О.; Маліновський, А. А.; Голубов, С. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
З врахуванням механізмів дії напруги дотику на організм людини запропоновано методику визначення статистично достовірних характеристик тіла за обмеженою кількістю експериментальних досліджень, синтезовані за ними моделі тіла відтворюють дослідні характеристики з достатньою точністю і дають змогу шляхом математичних експериментів одержати імовірнісні вольт-амперні характеристики тіла людини, необхідні для обґрунтованого нормування допустимих електричних дій та перевірки чутливості пристроїв захисту від електричних уражень.

Taking into account the mechanisms of action of tension of touch on the organism of man the method of determination is offered statistically reliable descriptions of body after the limited of experimental researches, the models of body synthesized after them reproduce experimental descriptions with sufficient exactness and allow by the mathematical experiments to probabilistic volt amperes descriptions of body of man, necessary settings of norms of possible electric actions and verification of sensitiveness of devices of from the electric defeats.
Keywords: 621.001.21; 621.316.3