Відродження монастирів студійського уставу в контексті релігійно-культурного життя Східної Галичини (1912–1939 рр.) - Чорнописька, В. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Проаналізовано місце і роль ігумена Климентія Шептицького і студитських монастирів у громадсько-культурному русі, формуванні релігійної свідомості, пропагуванні християнських моральних цінностей, самоствердженні й консолідації грекокатоликів Східної Галичини у досліджуваний період. Проанализировано место и роль игумена Климентия Шептицкого и студитских монастырей в общественно-культурном движении, формировании религиозного сознания, пропаганде христианских моральных ценностей, самоутверждении й консолидации греко-католиков Восточной Галиции в исследуемый период. In the article is analysed the place and the role of igumen Clymentiy Sheptytsky and Studit monasteries in the social-cultural movement, in the formation of religious consciousness, in spread of Christian moral values, in self-assertion and consolidation of Greec-catholics in the east of Halychyna in the researched period.
Возрождение монастырей студитского устава в контексте религиозно-культурной жизни Восточной Галиции (1912–1939 гг.)
Renaissance studite order in the religious and cultural life Eastern Galicia (1912–1939)
Keywords: Климентій Шептицький; монастир Студійського уставу; УГКЦ; Східна Галичина