Пропаганда та дезінформаційні операції Китайської Народної Республіки у першій чверті ХХІ століття - Кузьменко, Северин Тарасович; Kuzmenko, Severyn Tarasovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Кузьменко Северин Тарасович. Пропаганда та дезінформаційні операції Китайської Народної Республіки у першій чверті XXI ст. Бакалаврська кваліфікаційна робота. У бакалаврській кваліфікаційній роботі, у процесі дослідження розкрито тему «Пропаганда та дезінформаційні операції Китайської Народної Республіки у першій чверті XXI ст.». У розділі 1 досліджено поняття пропаганди та інформаційно-психологічних операцій, а також описаний вплив дезінформації і фейкових новин. У розділі 2 описано особливості інформаційного протиборства в КНР, а також досліджено елементи та форми дезінформації, поширені у соціальних мережах. Розділ 3 присвячений наративам та фейкам китайської пропаганди у першій чверті XXI століття, а також аналізу дезінформаційних операцій у соціальних мережах. У висновках було узагальнено про те, які способи маніпуляції застосовує Китай, а також було коротко проаналізовано до яких наслідків може призвести глобальна маніпуляція, і що буде, якщо не вжити протидій.

In the course of bachelor's thesis, the topic ‘Propaganda and disinformation operations of the People's Republic of China in the first quarter of the 21st century’ was covered. Chapter 1 examines the concepts of propaganda and information and psychological operations, and describes the impact of disinformation and fake news. Chapter 2 describes the peculiarities of information confrontation in China and examines the elements and forms of disinformation spread on social media. Chapter 3 is devoted to the narratives and fakes of Chinese propaganda in the first quarter of the 21st century, as well as an analysis of disinformation operations on social media. The conclusions summarised the methods of manipulation used by China and briefly analysed the consequences of global manipulation and what will happen if no countermeasures are taken. Key words: propaganda, disinformation, fake news, social media.
Propaganda and Disinformation Operations of the People’s Republic of China in the First Quarter of the 21st Century
Keywords: 6.291.00.02; пропаганда; дезінформація; фейкові новини; соціальні мережі