Перетворення сигналів, зареєстрованих на сейсмічних станціях України, з «піксельної» у фізичну форму - Кендзера, О. В.; Iльєнко, В. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Основна мета роботи – дослідження можливостей перетворення сейсмічних сигналів, з „піксельної” в фізичну форму, для вивчення динамічних характеристик сейсмічних коливань при місцевих землетрусах та землетрусах зони Вранча з метою сейсмічного захисту населення, будинків та споруд. Основная цель работы: исследование возможностей преобразования сейсмических сигналов, с "пиксельной" в физическую форму, для изучения динамических характеристик сейсмических колебаний при местных землетрясениях и землетрясениях зоны Вранча с целью сейсмической защиты населения, зданий и сооружений. Main objective of the work consists in evaluation of possibilities of transformation of seismic signals from pixel to physical form, used in study of dynamic characteristics of seismic oscillations from local earthquakes and the earthquakes from the Vrancea zone, with the purpose of securing safety of people, buildings and constructions.
Преобразования сигналов, зарегистрированных на сейсмических станцыях Украины, из «пиксельной» в физическую форму
Transformation of signals registered at seismic stations of Ukraine from pixel to physical form
Keywords: регуляризовані розв‘язки інтегральних рівнянь; сейсмограми; аналогово-цифрове перетворення; значення зміщень; швидкостей і прискорень в коливаннях; регуляризованное решения интегральных уравнений; сейсмограммы; аналогово-цифровое преобразование; значение смещений; скоростей и ускорений в колебаниях; regularized solutions of integral equations; seismograms; analog-digital conversion; offset values; velocities and accelerations of oscillations