Будівельні розчини з мікроармувальними добавками - Марків, Т. Є.; Соболь, Х. С.; Кропивницька, Т. П.; Новосад, П. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Показано вплив мікроармувальних добавок в поєднанні з комплексними модифікаторами пластифікуючо-прискорювальної дії в складі в’яжучих систем на будівельно-технічні властивості будівельних розчинів. Методом математичного планування експерименту встановлено оптимальний склад будівельних розчинів з поліпропіленовими волокнами та комплексними хімічними добавками. Influence of microreinforcement additives in combination with the complex modifiers of plasticizing and accelerating action in composition of the binder system on properties of mortars has been shown. Optimal composition of mortars with polypropylene fibers and complex chemical admixtures has been set by the method of the mathematical planning of experiment.