Зменшення надлишковості даних аналого-цифрового перетворення полігармонічних сигналів - Паньків, Р. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Досліджено можливість використання рівномірного квантування за рівнем під час аналого-цифрового перетворення полігармонічних сигналів з метою зменшення загального об'єму даних, що формуються. Розглянуто основні принципи апаратної реалізації перетворення та подальшої обробки отриманих кодів. Наведено основні числові характеристики похибки, що виникає під час використання рівномірно квантованих миттєвих значень вхідних сигналів. Possibility of the use a uniform quantization on a level at analog-digital conversion of polyharmonical signals with the purpose of diminishing of total volume of data, which are formed is explored in the article. Basic principles of hardware representation of transformation and subsequent treatment of the got codes are considered. Main numerical descriptions of error which arises up at the use of uniformly quantized instantaneous values of input signals are resulted.