Концептуалізація взаємозв'язку та взаємообумовленості категорій "економічна поведінка" та "стратегія" підприємств - Карачина, Н. П. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
На основі обґрунтування різних наукових підходів розкрито етимологію категорії «стратегія». За результатами аналізу трактувань дефініцій стратегії узгодження категорій «стратегія» та «стратегія поведінки» підприємств. Проведено дослідження порівняння сутності стратегії та економічної поведінки, що обумовило відокремлення їх спільних та відмінних характеристик. Сформована схематична та графічна інтерпретація взаємозв’язку та взаємообумовленості досліджуваних категорій: «стратегія», «стратегія поведінки», «економічна поведінка» підприємств. On the basis of different scientific approaches etymology of category is exposed «strategy». As a result of analysis of interpretations of essence of strategy the concordance of categories is carried out «strategy» and «strategy of behavior» of enterprises. Research of comparison of essence of strategy and economic behavior, that stipulated the separation of their general and excellent descriptions is conducted. Formed schematic and graphic interpretation of intercommunication and interconditionality of the explored categories: «strategy», «strategy of behavior», «economic behavior» of enterprises.