Demulsification Methods for Heavy Crude Oil Emulsions. A Review - Topilnytskyy, Petro; Shyshchak, Maksym; Skorokhoda, Volodymyr; Torskyi, Vasyl (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
Деемульгування (зневоднення) є однією з найважливіших проблем у нафтовій промисловості. Особливістю емульсій важких нафт є їхня висока стабільність, оскільки важка нафта містить значну кількість смол та асфальтенів. У цій статті подано огляд проблеми зневоднення важких нафтових емульсій, підкреслено важливість розуміння їхніх властивостей для розробки відповідних методів деемульгування. Особливу увагу приділено використанню екологічно безпечних деемульгаторів. Аналіз поточних досліджень у цій галузі буде корисним для науковців та інженерів.

Demulsification (dehydration) is one of the most important problems in the oil industry. The peculiarity of heavy oil emulsions is their high stability since heavy crude contains a significant quantity of resins and asphaltenes. This paper provides an overview of the issue of heavy oil emulsion dehydration, emphasizing the importance of understanding their properties to develop appropriate demulsification methods. The use of environmentally friendly demulsifiers was an object of special attention. The analysis of ongoing research in this area would be useful for researches and engineers.
Методи розділення емульсій важкої нафти. Огляд
Keywords: важка нафта; деемульгація; екологічно безпечний деемульгатор; мікрохвильове опромінення; ультразвук; heavy oil; demulsification; environmentally friendly demulsifier; microwave irradiation; ultrasound