Оптимізація величини партії матеріалів при групових закупівлях у одного постачальника - Неуров, І. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Виконано завдання оптимізації управлінських рішень щодо закупівлі товару, а також управлінське завдання щодо оптимізації величини партії матеріалів під час групових закупівель у одного постачальника. За об’єкт дослідження обрано машинобудівне підприємство. Розроблено і розв’язано оптимізаційну задачу, враховуючи два критерії, а саме: мінімізацію витрат транспортування та витрат складування і утримання запасів. The task of optimization of management decisions on procurement of goods is decided in the article. Machine building company was selected as the object of research. The optimization problem is developed and solved. The author took two criteria of optimization, such as the minimization of transportation costs and costs of warehousing and stock-holding.
Keywords: оптимальна партія закупівлі; машинобудівне підприємство; групові закупівлі; оптимальне рішення; критерій оптимізації; сукупні логістичні витрати; модель лінійного програмування; economic order quantity; machine building enterprise; the optimal decision criterion optimization; total logistics costs; the model of linear programming