Захисні властивості епоксидної грунтовки інгібованої хроматним пігментом - Гуменецький, Т. В.; Зінь, І. М.; Білий, Л. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Методом імпедансної спектроскопії досліджено захисні властивості епоксидної грунтовки з хроматом стронцію на гарячеоцинкованій сталі в легкокислому середовищі. Встановлено, що цей хроматний пігмент забезпечує змішаний катодно-анодний контроль корозії металу в місці наскрізного дефекту епоксидного шару та на порядок підвищує поляризаційний опір зразка з покриттям. Protective properties of the epoxy primer on galvanized steel have been investigated by electrochemical impedance spectroscopy in the slight acid environment. It was established, that the chromate pigment provides a mixed cathodic-anodic control of corrosion reactions at the place of the through defect in the epoxy layer. A polarization resistance of the steel sample with the epoxy-chromate coating is 10 times higher compared to a clear epoxy primer.