Визначення рівня ефективності маркетингової діяльності на короткостроковий період - Бочко, О. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Обґрунтовано процес визначення ефективності маркетингової діяльності, виявлено основні чинники, які впливають на її рівень. Запропоновано визначати ефективність маркетингу на основі бальних оцінок. Доведено, що маркетингова діяльність характеризується не тільки співвідношенням витрачених та отриманих фінансових результатів,а й інших чинників маркетингового внутрішнього та зовнішнього середовищ, які можуть впливати на результат (наприклад, обсяги реалізації, прибуток, рентабельність тощо). В процесі дослідження запропоновано етапність здійснення та алгоритм оцінювання ефективної маркетингової діяльності. The article determines processes of the effectiveness of marketing activities, identifies the main factors that influence their levels. It is proposed to measure the effectiveness of marketing through scores. It is proved that marketing activity is characterized not only by the ratio of the obtained financial results but also the other factors of internal and external marketing environment that may have an impact on the end result (for example, sales volume, revenue, profitability, etc.). The study suggestes the phasing aplgorithm implementation of evaluation of the effective marketing.
Determining the level of efficiency of marketing activity in the short run
Keywords: маркетингова діяльність; підприємства; маркетингові заходи; ефективність маркетингу; прибутковість; маркетингові показники; marketing activities; enterprises; marketing measurement; marketing effectiveness; profitability; marketing indicators