Проектування смужкових спрямованих відгалужувачів на зв’язаних лініях передачі з підвищенням спрямованості без використання дискретних елементів - Прудиус, І. Н.; Оборжицький, В. І.; Самсонюк, О. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Наведено три варіанти схем спрямованих відгалужувачів на базі відрізка зв’язаних смужкових ліній передачі, в яких підвищення рівня спрямованості та вхідне узгодження забезпечуються за допомогою додаткових відрізків ліній. Запропоновано методи та основні співвідношення для розрахунку електричних параметрів елементів цих схем. Three variants of microstrip coupled-line directional coupler circuit, in which the increase of direction level and input matching are provided by means of additional transmission line segments, are resulted. The methods and basic equations for these circuits electrical parameters calculation are offered.
Keywords: спрямований відгалужувач; зв’язані смужкові лінії; directional coupler; microstrip coupled-line