Dissolution Kinetics of Fe3O4 Nanoparticles in the Acid Media - Tsykhanovska, Iryna; Evlash, Victoria; Alexandrov, Alexandr; Gontar, Tatyana (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Вивчена розчинність дослідних зразків наночастинок Fe3О4 у кислому середовищі (рН = 1,8–5,0 3,0 год.). Наведені кінетичні криві та результати розчинності Fe3О4 спектрофотометричним, гравіметричним та атомно- абсорбційним методами. Встановлено зростання розчинності Fe3О4 зі збільшенням кислотності середовища і часом перебування в ньому. Електронно-мікроскопічними, рентгено- структурними та ЯМР-дослідженнями встановлено вплив кислого середовища на фізико-хімічний стан поверхні дослідних зразків частинок Fe3О4.

The Fe3O4 nanoparticles dissolution in the acid media (pH = 1.8–5.0; 3 h) has been studied. The kinetic curves have been obtained and Fe3О4 solubility has been determined using spectrochemical, gravimetric and atomic absorption methods. Fe3О4 solubility was found to be increased with the increase in inorganic media acidity and the time. By means of SEM, XRD and NMR analyses the effect of acidic media on the physico-chemical properties of Fe3О4 particles surface has been determined.
Кінетика розчинення наночастинок Fe3O4 у кислому середовищі
Keywords: наночастинки Fe3О4; розчинність; кінетика; кисле середовище; Fe3О4 nanoparticles; solubility; kinetics; acidic media