Interpenetrating network on the basis of methylcyclotetrasiloxane matrix - Mukbaniani, Omari; Aneli, Jimsher; Plonska-Brzezinska, Marta; Markarashvili, Eliza; Tatrishvili, Tamar (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Вивчено реакцію гідросилювання 2,4,6,8- тетрагідро-2,4,6,8-тетраметилциклотетрасилоксану (D4 H) алілтрифлуороацетату та вінілтриетоксисилану, у присут- ності платинових каталізаторів. З використанням Фур’є, 1H, 13C, та 29Si ЯМР спектроскопії проведено аналіз синтезованого продукту D4 R,R'. За допомогою соль-гелевих реакції систем D4 R,R', промотованих трифлуорометилсульфонатом літію (трифлат) одержано тверді полімерні електролітні мемб- рани. Встановлено, що електропровідність полімерних електролітних мембран за кімнатної температури змінюється в діапазоні (4·10-5)–(6·10-7) См/см.

Hydrosilylation reaction of 2,4,6,8-tetrahydro- 2,4,6,8-tetramethylcyclotetra siloxane (D4 H) allyl trifluoroacetate and vinyltriethoxysilane catalysed by platinum catalysts has been studied.The synthesized D4 R,R' was analyzed with FTIR, 1H, 13C, and 29Si NMR spectroscopy. Via sol-gel reactions of D4 R,R' systems doped with lithium trifluoromethylsulfonate (triflate) solid polymer electrolyte membranes have been obtained. It has been found that the electric conductivity of the polymer electrolyte membranes at room temperature changes in the range of (4·10-5)–(6·10-7) S/cm.
Взаємопроникна сітка на основі метилциклотетрасилоксанової матриці
Keywords: гідросилювання; соль-гелеві реакції; спектроскопія; полімерна електролітна мембрана; електропровідність; hydrosilylation; sol-gel reactions; spectroscopy; polymer electrolyte membrane; electric conductivity