Фінансове моделювання виробничої діяльності фірми - Пасічник, Ю. В.; Хом‘як, Р. Л. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
В умовах ринкових відносин для виробничої діяльності фірм актуальним є вміння застосовувати сучасні методи господарювання, зокрема прогнозування діяльності на перспективу. З метою передбачення прогнозних процесів розвитку фірм авторами статті пропонується широко використовувати фінансове моделювання. The modern approaches the business operating activity have been considered. The basic theoretical concepts and the characteristics of the three approaches to the financial models have been introduced. The structural scheme of financial models has been suggested to practical use.