Інформаційна система планування фітнес-тренувань - Німчук, Андрій Тарасович; Nimchuk, Andrii Tarasovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
У магістерській кваліфікаційній роботі розробляється інформаційна система планування фітнес-тренувань, що використовує передові технології штучного інтелекту та аналізу даних для створення індивідуально адаптованих тренувальних програм. Система, орієнтована на особистісний підхід, враховує унікальні особливості та вимоги кожного користувача, гарантуючи високий рівень ефективності та забезпечуючи максимальну задоволеність від користування. Основний акцент зроблено на використанні алгоритмів машинного навчання для оптимізації тренувальних процесів та гнучкої адаптації до змін у фізичному стані користувачів. Злиття інформаційної системи з носимою електронікою та іншими додатками для моніторингу здоров'я дозволяє здійснювати постійний збір даних про фізичну активність користувачів, що є ключовим для створення ефективних тренувальних планів та моніторингу досягнень. Інноваційна функція віртуальних тренувань вводить користувачів у інтерактивну реальність, де вони можуть здійснювати тренування в зручних умовах, не виходячи з дому. Технологія нейронних мереж аналізує та коригує техніку виконання вправ, підвищуючи безпеку та ефективність фізичних навантажень. [1] Аналітична робота включає в себе дослідження актуальної літератури та розробку новітніх методологій для обробки та синтезу великих обсягів інформації, що дозволяє системі забезпечити найкращий результат. Результати показують, що використання штучного інтелекту в спортивній індустрії та сфері особистого здоров'я можуть суттєво покращити качество життя та сприяти формуванню здорового та активного суспільства. [2] Також розроблена система має велику перспективу впровадження у реабілітаційні програми, допомагаючи людям, що пережили травми або хвороби, повертатися до активного життя з урахуванням їхніх особливих потреб. Можливості системи також можуть бути корисними для спортивних організацій та клубів, забезпечуючи тренерам потужний інструмент для планування та аналізу тренувальних процесів, що сприяє підвищенню спортивних результатів. Інтеграція з соціальними мережами та функції спільноти в системі стимулюють користувачів до спілкування та взаємопідтримки, формуючи позитивне та мотивуюче середовище. Це не лише підвищує лояльність до системи, але й сприяє формуванню сталого звичаю до регулярних тренувань та здорового способу життя. Висновки дослідження та розробки системи показують, що інтеграція технологій штучного інтелекту та аналізу даних в сфері фітнесу та здоров'я є не лише актуальною, але й необхідною для досягнення нових рівнів особистісного розвитку та загального благополуччя суспільства.

In this master's thesis, a fitness training planning information system is developed, integrating advanced artificial intelligence and data analysis technologies to create tailored training plans. Considering the growing interest in healthy living and personalized fitness, the system is designed to account for the individual characteristics and needs of users, ensuring high effectiveness and user experience satisfaction. The system employs machine learning algorithms to optimize training regimens and adapt to changing physiological indicators and user feedback. Integration with wearable devices and other health-monitoring applications allows for the real-time data collection of user activity, forming the basis for dynamic training planning and progress tracking.[1] Virtual training with artificial intelligence provides an immersive experience that opens up new possibilities for training within the comfort of one's home. Neural networks are employed to analyze movement and exercise technique, contributing to a decrease in injury risk and an increase in workout efficiency. The research conducted as part of the system development includes the analysis of contemporary scientific publications and the development of methods for reconciling large amounts of data. The findings demonstrate the applicability of artificial intelligence in fitness and personal health, significantly contributing to life quality improvement and fostering a healthy society's development.[2] The developed system also has the potential for integration into rehabilitation programs, assisting individuals recovering from injuries or illnesses in resuming active lifestyles while considering their specific needs. Additionally, the system's capabilities can be beneficial for sports organizations and clubs, providing coaches with a powerful tool for planning and analyzing training processes, thereby enhancing athletic performance. Integration with social networks and community functions within the system encourages users to communicate and support each other, creating a positive and motivating environment. This not only increases loyalty to the system but also promotes the formation of a steady habit of regular exercise and healthy living. The conclusions of the system's research and development indicate that the integration of artificial intelligence and data analysis technologies in the realm of fitness and health is not just relevant but essential for reaching new levels of personal development and societal well-being.
Information system for planning fitness training
Keywords: 8.126.00.01; information system; cryptocurrency; bitcoin; monitoring; blockchain