Металізація полівінілхлоридного пластикату хімічним відновленням у розчинах - Моравський, В. С.; Тимків, І. А.; Боднарчук, П. Т. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Наведено результати досліджень особливостей металізації активованої цинком поверхні полівінілхлоридного пластикату в розчинах хімічного відновлення. Досліджено вплив щільності завантаження полімерної сировини та початкового рН розчинів на швидкість і ефективність осадження міді на активованій полівінілхлоридній поверхні. Встановлено, що зміною щільності завантаження та початкового рН розчинів можна ефективно впливати на процес відновлення міді, а отже, контролювати вміст металу в металовмісних полімерних композитах, що одержані з таких матеріалів. Article studies the features of metallization of zinc plating activated surface of PVC plastic compound in solvents of chemical recovery. Influences of polymers load density and initial pH of solvents at the speed and efficiency of deposition of copper on the surface of activated PVC was investigated. It was found that changes of density loading and initial pH solvents can effectively influence recovery of copper, and thus control the metal content in metal-polymer composites received from such materials.
Metallization of pvc plasticate by chemical reduction in solutions
Keywords: полівінілхлорид; мідь; металізація; хімічне відновлення; кінетика; PVC; copper metallization; chemical reduction; kinetics