Применение технических средств вибрационного воздействия для изменения состояния и свойств угольного массива - Павленко, М. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Наводиться приклад застосування вібраційного впливу для зміни стану та властивостей вугільного масиву. Встановлюється висока ефективність таких технологій для інтенсифікації газовиділення із вугільного пласта. In the article an example of application of the vibration influencing for the change of the state and properties of coal array is made. High efficiency of such technologies is set for intensification selection of gas from a coal layer.