Вплив полімерних домішок на втрати напору в системах протипожежного водопостачання - Піцишин, Богдан Степанович; Чернюк, Володимир Васильович; Орел, Вадим Ігорович (Circle Design s.c., 1996)
Przedstawiono wpływ dodatków polimerów na straty ciśnenia, spowodowane oporem hydraulicznym przy zmianach średnicy rurociągów.
Wpływ polimerów na straty ciśnenia w systemach przeciwpożarowych