Особливості розробки та управління соціальними проектами ГО "Нове суспільство України" - Левченко, Яна Костянтинівна; Levchenko, Yana Kostiantynivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Сучасне українське суспільство зазнає значних змін та викликів, серед яких особливе місце займають соціальні проблеми та потреби. Громадські організації (ГО) відіграють важливу роль у вирішенні цих проблем та забезпеченні підтримки тим, хто найбільше потребує допомоги та захисту. Однією з таких ГО є "Нове суспільство України", яка активно займається реалізацією соціальних проектів на користь вразливих груп населення та в рамках конфлікту з Росією. Об’єкт дослідження – ГО «Нове суспільство України». Предметом дослідження бакалаврської кваліфікаційної роботи є особливості розробки та управління соціальними проектами даної організації. Метою даної роботи є вивчення та систематизація досвіду розробки та управління соціальними проектами ГО "Нове суспільство України", які сприяють успішному впровадженню соціальних ініціатив. Зокрема, у роботі буде проведено аналіз фінансування, організаційної структури, психологічної підтримки персоналу та інших аспектів, що впливають на результативність соціальних проектів ГО "Нове суспільство України". У першому розділі роботи здійснено огляд літературних джерел та нормативно-правової бази за проблемою особливості розробки та управління соціальними проектами ГО «Нове суспільство України». Звернено особливу увагу на сутність поняття соціальних проектів, а також на процеси розробки та управління ними з урахуванням українських реалій сьогодні. У другому розділі здійснено аналізування діяльності ГО «Нове суспільство України». Для цього охарактеризовано діяльність цього підприємства, здійснено аналізування його виробничо-господарської діяльності та фінансового стану, а також проаналізовано проблематику ГО та можливі вирішення даної проблематики. У межах першого проектного заходу запропоновано проектування підтримки підприємницької діяльності у ГО «Нове суспільство України». Другий проектний захід – це проектування освітніх програм для дітей військовослужбовців у ГО «Нове суспільство України». Реалізація вказаних проектних заходів дасть змогу ГО «Нове суспільство України» досягти низку позитивних ефектів, що також описані у роботі.

Modern Ukrainian society is undergoing significant changes and challenges, among which social problems and needs occupy a special place. Non-governmental organizations (NGOs) have an important role to play in addressing these issues and providing support to those most in need of help and protection. One of such NGOs is "New Society of Ukraine", which is actively engaged in the implementation of social projects for the benefit of vulnerable population groups and within the framework of the conflict with Russia. The object of the study is the NGO "New Society of Ukraine". The subject of research of the bachelor's qualification work is the specifics of the development and management of social projects of this organization. The purpose of this work is to study and systematize the experience of developing and managing social projects of the NGO "New Society of Ukraine", which contribute to the successful implementation of social initiatives. In particular, the work will analyze financing, organizational structure, psychological support of staff and other aspects that affect the effectiveness of social projects of the NGO "New Society of Ukraine". In the first section of the work, a review of literary sources and the legal framework for the problem of the specifics of the development and management of social projects of the NGO "New Society of Ukraine" was carried out. Special attention is paid to the essence of the concept of social projects, as well as to the processes of their development and management, taking into account the Ukrainian realities today. In the second section, the activity of the NGO "New Society of Ukraine" was analyzed. For this purpose, the activity of this enterprise was characterized, an analysis of its production and economic activity and financial condition was carried out, as well as the problems of the GO and possible solutions to these problems were analyzed. Within the framework of the first project event, it was proposed to design support for entrepreneurial activity in the NGO "New Society of Ukraine". The second project event is the design of educational programs for children of military personnel in the NGO "New Society of Ukraine". The implementation of the specified project measures will enable the NGO "New Society of Ukraine" to achieve a number of positive effects, which are also described in the work. Key words - social project, psychological assistance, assistance to military personnel, adaptation. 1. Boyko-Boychuk L. V. The concept of "social innovation": types of definitions, examples of application. - 2009. 2. Official portal of the Verkhovna Rada of Ukraine. 3. Bezverhnyuk, Tatyana. "Social project management system." Actual problems of public administration 1 (2014): 9-12. 4. Kotsyuba, V. M. Management of a public organization based on the principles of a project approach. MS thesis. Sumy State University, 2022. 5. Kropelnytska S. O., Mygovich T. M., Kulesha-Lyubinets M. M. Development and implementation of social projects in Ukraine // State and regions. Series: Economy and entrepreneurship. - 2019. - No. 1. - P. 37-43.
Features of the development and management of social projects of the Nove Suspilstvo Ukrayiny PO
Keywords: 6.281.00.00; – соціальний проект; психологічна допомога; допомога військовослужбовцям; адаптація. 1. Бойко-Бойчук Л. В. Поняття «соціальна інновація»: типи визначень; приклади застосування. – 2009. 2. Офіційний портал Верховної Ради України. 3. Безверхнюк; Тетяна. "Система управління соціальним проектом." Актуальні проблеми державного управління 1 (2014): 9-12. 4. Коцюба; В. М. Управління громадською організацією на засадах проєктного підходу. MS thesis. Сумський державний університет; 2022. 5. Кропельницька С. О.; Мигович Т. М.; Кулеша-Любінець М. М. Розроблення та реалізація соціальних проектів в Україні //Держава та регіони. Серія: Економіка та підприємництво. – 2019. – №. 1. – С. 37-43