Імітаційне моделювання складських операцій транспортної компанії - Колесник, Костянтин; Хуснутдінов, Марат; Трохимчук, Роман; Артищук, Ірина; Kolesnyk, Kostiantyn; Khusnutdinov, Marat; Trochimczuk, Roman; Artyshchuk, Iryna (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Висвітлено проблеми та рішення в логістиці складських операцій транспортної компанії. Визначено програмне забезпечення для реалізації імітаційної моделі. Проведено імітаційне моделювання функціонування складу транспортної компанії. Розглянуто основні етапи при реалізації імітаційної моделі. Створено контекстну діаграму для імітаційної моделі та уточнено її за допомогою декомпозиції контекстної діаграми. Розглянуто етапи формування імітаційної моделі у FlexSim. Створено базу даних та підключено до ПЗ FlexSim. Розглянуто об’єкти для реалізації імітаційної моделі, усім об’єктам надано початкові параметри. Запущено та одержано основні статистичні дані під час симуляції. Після аналізу імітаційного моделювання проведено оптимізацію.

The problems and solutions in the logistics of warehouse operations of the transport company are highlighted. The software for the implementation of the simulation model is defined. Simulation modeling of the functioning of the transport company's composition was carried out. The main stages in the implementation of the simulation model are considered. Created a context diagram for the simulation model and refined it using context diagram decomposition. The stages of creating a simulation model in FlexSim are considered. Database created and connected to FlexSim software. The objects for the implementation of the simulation model were considered, all objects were given initial parameters. Run and get basic statistics during the simulation. After the simulation simulation analysis, optimization was carried out.
Simulation modeling of warehouse operations of a transport company
Keywords: імітаційна модель (ІМ); база даних (БД); FlexSim; моделювання; діаграма; симуляція; об’єкт; simulation model (IM); database (DB); FlexSim; simulation; diagram; simulation; object