Subsolidus Structure of the MgO – Al2O3 – FeO – TiO2 system - Borysenko, Oksana; Logvinkov, Sergey; Shabanova, Galina; Pitak, Yaroslav; Ivashura, Andrii; Ostapenko, Igor (Видавництво Львівської політехніки, 2022)
Досліджено субсолідусну будову чотирикомпонентної системи MgO – Al2O3 – FeO – TiO2 в шести температурних інтервалах. Визначено геометро-топологічні характеристики фаз досліджуваної системи, побудовано топологічні графи взаємозв'язку елементарних тетраедрів, визначено їхні об’єми, ступінь асиметрії для всіх температурних інтервалів. Прогнозовано оптимальні області складів для виробництва матеріалів, що містять шпінель, які лежать у межах елементарних тетраедрів: MgO – FeO – Mg2TiO4 – MgAl2O4, FeAl2O4 – Mg2TiO4 – FeO – Fe2TiO4, FeAl2O4 – Mg2TiO4 – MgAl2O4 – FeO та FeAl2O4 – MgTiO3 – MgAl2O4 – Al2O3.

The subsolidus structure of the four-component system MgO – Al2O3 – FeO – TiO2 was studied in six temperature ranges. Geometric-topological characteristics of the phases of the system under study have been determined, topological graphs of the relationship of elementary tetrahedrons have been constructed, their volumes, degrees of asymmetry for all temperature ranges have been found. The optimal regions of compositions for the production of spinel-containing materials have been predicted, which are within the limits of elementary tetrahedra: MgO – FeO – Mg2TiO4 – MgAl2O4, FeAl2O4 – Mg2TiO4 – FeO – Fe2TiO4, FeAl2O4 – Mg2TiO4 – MgAl2O4 – FeO and FeAl2O4 – MgTiO3 – MgAl2O4 – Al2O3.
Субсолідусна будова системи MgO – Al2O3 – FeO – TiO2
Keywords: субсолідусна будова; тетраедрація; геометро-топологічні характеристики; алюмомагнезіальна шпінель; герциніт; квандиліт; subsolidus structure; tetrahedration; geometric-topological characteristics; magnesium-alumina spinel; hercynite; quandilite