Особливості флотаційного вилучення дрібнодисперсних зависів сірки із промислових стічних вод - Малик, Ю. О.; Мартиняк, О.-Р. В.; Черватюк, О. А. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Сірка є одним із найважливіших видів промислової сировини, яка широко використовується у хімічній промисловості і багатьох інших галузях народного господарства. У нашій країні найпоширенішим методом добування сірчаної руди є відкритий спосіб. При флотації отриманої сірки із меленої сірковмісної руди разом із стічною водою в шлакозбірник потрапляє пуста порода і дрібнодисперсна сірка до 2,8 %, яка є цінним продуктом. Найоптимальнішим методом збагачення сірковмісних руд та вилучення дрібнодисперсних зависів сірки із промислових стічних вод даного виробництва є флотація.Sulfur is one of major kinds of industrial raw material, which is widely applied in a chemical industry and many other branches of a national economy. In our country the most known method of production of sulfuric ore is the open method. At fleetion of the extracted sulfur from ore which contains sulfur together with waste water in slagcollection the empty breed and pettydispercion sulfur up to 2,8 % acts which is a valuable product. By an optimum method of enrichment of ore which contains sulfur of ores and extraction pettydispercion of sulfur from industrial waste water of this manufacture is fleetion.
Keywords: 628.54 (075.8)