Комплексоутворення в композиціях 2-гідроксіетил-метакрилат-полівінілпіролідон-солі металів та його вплив на фотоактивність цих систем - Шекета, М. Л.; Сенюра, О. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Методом фотоколориметрії досліджена комплексотвірна здатність систем 2- гідроксіетилметакрилат-полівінілпіролідон-солі металів та її вплив на процеси фотозатвердження цих композицій. Результати досліджень дають можливість корегувати фотореакційну здатність полівінілпіролідон-2-гідроксіетилметакрилатних композицій та властивості полімерів на їх основі. The complex-forming ability of 2-hydroxyethyl-methacrylate-polyvinylpirrolidone-metals salts systems and it’s effect on photo-hardening of such compositions is investigated by photocolorimetry method. The results of investigations make possible to correct photoreactive ability of polyvinylpirrolidone-2-hydroxyethylmethacrylate compositions and characteristics of polymers on their basis as well.
Keywords: фотополімеризація; 2-гідроксіетилметакрилат; полівінілпіролідон; солі металів; комплексоутворення; photopolymerization; 2-hydroxyethyl-methacrylate; polyvinylpirrolidone; metals salts; complex-forming