Маркетингові механізми реалізації економічної стратегії промислового підприємства - Гродовський, О. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Мета досліджень, відображених у цій статті, – визначити маркетингові підходи до реалізації економічної стратегії промисловими підприємствами. Сучасне підприємництво орієнтується на поєднання управління ресурсами із постійною орієнтацією на розширення масштабів власного бізнесу за рахунок вивчення споживчого попиту і випуску на цій підставі нових видів продукції або (та) виходу на нові ринки збуту. Тому, у світовій практиці нині спостерігається тенденція переходу від стратегічного планування до стратегічного менеджменту, який ґрунтується на маркетингових засадах. By a purpose researches which found a reflection in this article, it was to define the marketings going near realization of economic strategy industrial enterprises. A modern enterprise is oriented on connection of management resources with a permanent orientation on expansion of scales of own business due to the study of consumer demand and issue on that ground of new types of products or (but) going into the new markets of sale. Therefore, in world practice presently there is a transition tendency from the strategic planning to the strategic management which is based on marketings principles.