Особливості правової регламентації насильницької поведінки відповідно до законодавства держав міжнародної спільноти - Гумін, А. М.; Римарчук, Г. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Розглядаються зарубіжні та міжнародні нормативно-правові акти, які регулюють питання насильницьких дій та насильства загалом та в сім’ї. Окрім того, автори проаналізували санкційні положення зарубіжного законодавства, а також визначили заходи протидії насильницькій поведінці особи відповідно до законодавства країн світової спільноти. Рассмотрены зарубежные и международные нормативно-правовые акты, регулирующие вопросы насильственных действий и насилия в целом и в семье. Кроме того, проанализированы санкционные положения зарубежного законодательства, а также определены меры противодействия насильственному поведению лица в соответствии с законодательством стран мирового сообщества. The article provides an overview of foreign and international regulatory acts governing violence and violent acts in general and violence in family. In addition, the author analyzes sanctional provisions of foreign law and determines measures against violent behavior under the laws of the international community.
Особенности правовой регламентации насильственного поведения в соответствии с законодательством государств международного сообщества
The particularities of a legal regulation of violent behavior in compliance with the laws of the international community
Keywords: насильство; насильницькі дії; насильницька поведінка; насильство в сім’ї; насилие; насильственные действия; насильственное поведение; насилие в семье; violence; violent action; violent behavior; violence in the family