Підвищення швидкості роботи веб-додатків - Клушин, Ю. С.; Захарчин, Ю. Б.; Klushyn, Y.; Zakharchin, Y. (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Односторінкові веб-додатки – це технологія веб-додатка, яка складається з однієї веб сторінки, яка взаємодіє з користувачем, динамічно генеруючи поточну сторінку, а не завантажує цілі нові сторінки з сервера. Наведено методику створення веб-додатка на основі SPA технології (односторінковий веб-додаток) як метод підвищення швидкості роботи веб-додатків на основі використання сучасних фреймворків, інструментів та засобів розроблення клієнтської та серверної частини односторінкового веб-додатка. На основі цієї методики розроблений власний веб-додаток і на його основі визначена швидкість відгуку, яка є меншою ніж оптимальна швидкість відгуку для односторінкових веб-додатків. Дано роз’яснення, завдяки яким рішенням збільшується швидкість відгуку та продуктивність роботи в односторінковому веб-додатку та чому створення багатосторінкового сайту є не найкращою ідеєю.

The article presents a method of creating a web application based on SPA technology (one-page web application), as a method of increasing the speed of web applications based on the use of modern frameworks, tools and tools for developing client and server part of a one-page web application. One page web applications are web application technologies that consist of a single web page that interacts with the user, dynamically generating the current page rather than downloading entire new pages from the server. Based on this technique, we developed our own web application and based on it we determined the response rate, which is less than the optimal response rate for single-page web applications. An explanation is given as to which solutions increase response speed and performance in a one-page web application, and why creating a multi-page site is not the best idea.
Increase the speed of web applications
Keywords: односторінковий веб-додаток; база даних; багатосторінковий веб- додаток; нереляційна база даних; реляційна база даних; Backend технології; сервер; JavaScript; single-page web application; database; multi-page web application; non-relational database; relational database; Backend technologies; server; JavaScript; 004.021; 004.383