Використання ланцюга створення вартості М. Портера під час аналізування витрат машинобудівних підприємств - Воскресенська, Т. І.; Гринів, Т. Т. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Запропоновано використовувати кількісно-вартісний аналіз складу витрат на виготовлення продукції з метою їх оптимізації. Визначено особливості формування витрат машинобудівних підприємств на основі використання ланцюга створення вартості М. Портера. Встановлено типовий склад витрат машинобудівних підприємств на виготовлення продукції у перерізі основних процесів: логістики вхідних потоків, виробництва, логістики вихідних потоків, маркетингу і продажів, післяпродажного обслуговування. The use of in-cost analysis of composition of expenditures is offered on making of products with the aim of their optimization. The features of forming of expenditures of machine-building enterprises are certain on the basis of the use of chain of creation of cost of М. Porter. Typical composition of expenditures of machine-building enterprises is set on making of products in the cut of basic processes: logistic of input streams, production, logistic of initial streams, marketing and sale, service after a sale.
Using of chain of creation of cost of М. Рorter is for analysis of expenditures of machine-building enterprises
Keywords: витрати; кількісно-вартісний аналіз витрат; ланцюг створення вартості; expenditures; in-cost analysis of expenditures; chain of creation of cost