Дослідження енергоефективності імпульсних режимів функціонування гальваномагнітних сенсорних пристроїв - Готра, З. Ю.; Голяка, Р. Л.; Годинюк, І. М; Марусенкова, Т. А.; Ільканич, В. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Наведено аналіз енергоефективності функціонування сенсорних пристроїв магнітного поля на холлівських сенсорах з імпульсним режимом живлення. Мінімізація енергоспоживання забезпечується циклічним переходом між короткочасними імпульсами вимірювання та тривалими паузами з вимкнутими колами живлення холлівського сенсора та сигнального перетворювача. Керування здійснюється Wake-up таймером мікроконвертера. Сформульовано та проаналізовано функції оптимізації енергоспоживання в імпульсному режимі живлення. Наводяться результати експериментальних досліджень динамічних характеристик сигнальних перетворювачів та аналіз впливу цих характеристик на енергоспоживання пристрою. The work gives an analysis of energy-efficiency of magnetic field sensor devices based on Hall elements with pulse feed mode. Power consumption minimization is provided by the cyclic change of short-term measurement impulses and long-term pauses with the open feed circuits of a Hall sensor and a signal transducer. Control is performed by the Wake-up timer of a microconverter. The work gives a formulation and an analysis of the function of power consumption optimization in a pulse feed mode. The results of experimental investigations on the dynamic characteristics of signal transducers and an analysis of the influence of these characteristics on the device’s power consumption are presented.
Energy-efficiency investigation in pulse mode galvano-magnetic sensor devices
Keywords: холлівські сенсори; сигнальні перетворювачі; енергоефективність; Hall sensor; signal transducer; energy-efficiency