Економічне оцінювання інноваційності ендогенного розвитку підприємств машинобудування - Скворцов, Д. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглянуто різні підходи до економічного оцінювання інноваційних проектів та визначення рівня їх інноваційності відповідно до моделей нейтрального та непропорційного розвитку. Зокрема проаналізовані нейтральні типи розвитку виробничих процесів за Хіксом, Харродом і Солоу. Встановлено, що нейтральні типи розвитку виробничих процесів не можуть забезпечувати рівня економічної інноваційності інвестиційних проектів. Тому запропоновано непропорційний тип розвитку діяльності підприємства. При непропорційному типу розвитку спостерігається прискорене зростання фондовіддачі. За таких умов підприємство, реалізуючи інвестиційний проект, може отримати економічний прибуток. The paper considered various approaches to economic evaluation of innovative projects and determine their level of innovation according to models of neutral and disproportionate development. Specifically analyzed are neutral types of manufacturing processes by Hicks, Harrod and Solow. Established that neutral types of production processes can not provide the level of economic innovation investment projects. Thus the disproportionate type of business activity. If disproportionate type of rapidly growing assets. Under these conditions, the company implementing the investment project can obtain economic benefits.
Economic evaluation innovation endogenous development enterprise engineering
Keywords: інноваційність; рівень інноваційності; економічне оцінювання; ендогенний розвиток; innovation; level of innovation; economic evaluation; endogenous development