Визначення моменту навантаження асинхронного мотора з використанням штучної нейронної мережі - Чабан, В.; Твароґ, Б.; Чабан, А. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Запропоновано метод визначення навантаження асинхронного мотора з використанням штучної нейронної мережі. Вхідною інформацією є струм фази статора й швидкість обертання ротора. Навчання мережі здійснюється на підставі математичної моделі насиченого асинхронного мотора у фізичних координатах кола статора. Наведено результати успішної симуляції. Предложен метод определения момента нагрузки асинхронного двигателя с использованием искусственной нейронной сети. Входной информацией являются ток фазы статора и скорость вращения ротора Обучение сети осуществляется на основании математической модели насыщенного асинхронного двигателя в физических координатах цепи статора Приведены результаты расчетов на ЭВМ. There is proposed the method of measuring of torque moment of induction motor by artificial neural network. The input information are the phase stator curent and velosity of rotor. The learning of network is carried out on base of mathematical model of satureted induction motor in phase coordinates of stator circuit. The rezalts of computer simulation are given.