Why People Believe All Kinds of Nonsense? (Review of: Levy, N. (2022). Bad Beliefs: Why They Happen to Good People. Oxford: Oxford University Press. 188 p.) - Пухир, Аліна; Pukhyr, Alina (Lviv Politechnic Publishing House, 2022)
Розглянуто книгу Н. Леві “Хибні переконання: чому раціональні люди притримуються їх”, яка надзвичайно актуальна в умовах постковідної ситуації як у глобальному вимірі загалом, так й в українському вимірі зокрема. Встановлено закономірності того, чому сучасні люди піддаються впливу неперевірених чуток та конспірологічних теорій, забобонів. Найважливіший висновок авторки рецензії: обґрунтованість переконання повинна засновуватися на знанні (епістемі), а не на тому, як люди повинні мислити.

The author of the review analyzes the N. Levy’s book. N. Levy consider reasons of beliefs, and conspiracy theories. He has established why modern people agree an unreliable idea. The main conclusion about N. Levy’s book that the improvement of beliefs should focus on the epistemic environment, not on how well people should think.
Чому люди вірять усіляким нісенітницям? (Рецензія монографії Н. Леві “Хибні переконання: чому раціональні люди притримуються їх”. Oxford : Oxford University Press, 2022. 188 p.)
Keywords: віра; конспірологія; причина; забобони; знання; belief; conspiracy theories; reason; superstitions; knowledge