Застосування засобів вирівнювання нагнітального потоку при роботі радіальних вентиляторів на всмоктування - Гулай, Б. І.; Жуковський, С. С.; Шаповал, С. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Подано результати теоретичних та експериментальних досліджень застосування засобів вирівнювання нагнітального потоку при роботі радіальних вентиляторів на всмоктування. Проаналізовано підвищення енергоефективності застосування радіальних вентиляторів із вперед та назад загнутими лопатками робочого колеса, а також здійснено порівняння характеристик цих вентиляторів із безпосередньо приєднаними до них дифузорів. The results of theoretical and experimental investigations of the use of flow injection alignment while working on radial fan suction. Analysis of energy efficiency use of radial fans with forward and backward curved impeller blades, and by comparing the characteristics of these fans with directly attached to their diffusers.
Keywords: радіальний вентилятор; дифузор; вихідний патрубок; вирівнювальна пластина; radial fan; diffuser; nozzle output; leveling plate